Dinsdagvoormiddag werden de leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Paulus aan het Kruisven korte tijd geëvacueerd voor een smeulende elektriciteitskast met bijhorende rookontwikkeling. Al snel na de brandweerinterventie konden de leerlingen terug naar de klassen in de andere gebouwen voor een verderzetting van de lessen. De brandweer hield bijkomende luchtmetingen in de klassen van het getroffen gebouw, waarna ook deze rond de middag werden vrijgegeven.

Toen omstreeks 11 uur een oproep binnenliep voor een kelderbrand in het Technisch Instituut Sint-Paulus, rukte de brandweer voltallig uit. Daarnaast werd het brandweerkorps van Balen meteen ingeschakeld voor technische bijstand. Toen de brandweer aankwam, werden ze door de verantwoordelijken van de school uitstekend gebrieft over het incident.

Snelle interne evacuatie

Inmiddels was ook de interne evacuatie op de school volledig achter de rug en waren alle leerlingen in veiligheid gebracht. Na een eerste inspectie bleek de rookontwikkeling afkomstig van een smeulende elektriciteitskast in een traphal die leidt naar de kelder. De brandweer kon snel ingrijpen om uitbreiding te voorkomen. Al na een uur was alles volledig achter de rug en hernam het gewone schoolleven.